Samen kunnen we meer 2018-03-26T20:30:58+02:00

Project Description

GERBERT TROMMEL
Market Access Director Lilly Nederland

“Samen kunnen we meer”

Ik besef me dat dit een open deur is, of toch niet …? Op weg naar mijn werk schakel ik BNR nieuwsradio in en val midden in het item over de aanstaande handelsoorlog tussen de VS en Europa. President Trump kondigt substantiële importtarieven aan op staal van buiten de VS en Europa, als reactie op deze hard ball game van Trump, kondigt Europa tegenmaatregelen aan. Een typisch geval van 1 + 1 = 1,5.

Verbazingwekkend?
Nee, het verbaasd me niet. Immers een aantal weken geleden heb ik het boek van Michael Wolfe “Fire and Fury” gelezen. Wat mij betreft een onthutsend beeld van de regering Trump in het eerste jaar. Heeft u geen zin om het gehele boek te lezen, kijk dan op pagina 186 (engelstalige editie; een van uw vrienden heeft het vast wel). De quote die daar staat van een van zijn naaste medewerkers geeft u een goed beeld van de inhoud van het boek.

Toch ben ik geïntegreerd door het boek, want ook in Nederland valt me op dat standpunten verharden, ook in het veld van de gezondheidszorg. De discussie met betrekking tot zorg wordt wat mij betreft te veel overheerst door budget en kosten en te weinig over kwaliteit. Mijn droom is dat we door het gebruik van nieuwe technologie, efficiënt gebruik van big data, meer focus op preventie en het durven maken van keuzes de zorg kunnen transformeren tot het beste (betaalbare)zorgsysteem in de wereld. Basisvoorwaarde om deze droom te realiseren is samenwerking: samen kunnen we meer ….

Meer dromen

Naar dromenoverzicht