Mijn droom? Een rookvrije generatie! 2019-01-03T08:03:56+01:00

Project Description

Renée Molenaar
Medical Affairs and Operations Lead, Pfizer Nederland

“Mijn droom? Een rookvrije generatie!”

Jaarlijks overlijden er in Nederland meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van (mee)roken. Toch beginnen elke dag 75 kinderen met roken. “Men ziet roken vaak als lifestyle-ding. Maar er wordt écht onderschat hoe enorm ziekmakend en verslavend roken is.”, zegt Renée.

Pfizer voelt de maatschappelijke verantwoordelijkheid bij te dragen aan een rookvrije generatie. Om die reden is Pfizer ook partner van de Alliantie Nederland Rookvrij. “Het doel van de Alliantie Nederland Rookvrij is door krachtenbundeling van partijen Nederland rookvrij te krijgen. Gezondheidswinst voor de Nederlandse bevolking is het hoofddoel.”, aldus Renée.

Maar boven alles is het de persoonlijke droom van Renée om mee te werken aan een rookvrije generatie. “Sinds 24 september 2018 is Pfizer Nederland officieel rookvrij. Een prestatie waar ik en ons team erg trots op zijn! Het was duidelijk: een bedrijf dat actief is in de gezondheidszorg en dat wil samenwerken aan een gezonder Nederland kan echt niet langer verdedigen dat roken wordt gefaciliteerd. Het huidige politieke klimaat met het recent getekende Nationale Preventieakkoord speelde daarin ook een rol. En natuurlijk realiseren we ons heel goed dat het voor mensen heel lastig is om te stoppen met roken. Dat is het namelijk écht. Daar moet je je niet in vergissen.

Dus hoe mooi zou het zijn als mensen niet meer zouden beginnen met roken? Ikzelf heb nooit gerookt en daar ben ik heel blij mee. Maar als moeder van 3 jonge kinderen kan ik me nu al zorgen maken hoe de sociale druk met hun aan de haal zou kunnen gaan. Zouden mijn kinderen zich tegen die tijd in de juiste kringen begeven en sterk genoeg zijn om, wanneer het ze wordt aangeboden, een sigaret af te slaan? Veel makkelijker en beter voor iedereen is het als het mijn en onze kinderen gegund wordt om daadwerkelijk rookvrij op te kunnen groeien. Dat cadeau wil ik ze geven. Daar wil ik aan werken. Daar zet ik mij voor in. Daar droom ik absoluut van.

Meer dromen

Naar dromenoverzicht