Rood Wit Gele Zorg. Meer gein en geen chagrijn 2018-03-09T14:38:20+01:00

Project Description

FRANS-JOSEPH SINJORGO
Business Development / Projectleider HLW Pharma drug rediscovery / Fair Medicine

“Rood Wit Gele Zorg. Meer gein en geen chagrijn”

Wanneer het feest der feesten nadert, kleurt mijn stad ROOD WIT GEEL!
Prachtige, vrolijke kleuren die symbool staan voor verbinding tussen autoriteit en het volk. Carnaval kan op veel manieren worden beleefd maar in mijn stad is het, het traditionele feest van de omdraaiing. Gedurende 3 dagen speel je een spel, waarin het abnormale, normaal is, en het normale juist absurd. Het is ieder jaar intrigerend om te zien dat wanneer je in de echte wereld alles omdraait, hoe immens blij, creatief en vergevingsgezind de mensen in hun 3-daagse imaginaire wereld worden. Het wegvallen van hiërarchische verhoudingen schept die enkele dagen per jaar verrassend veel duidelijkheid. Het ontbreken van wet en regelgeving en dagelijks verplichtte patronen jaagt processen aan waar we in de normale wereld alleen maar van kunnen dromen.
In mijn zorgdroom zou ik om deze redenen dan ook willen pleiten om meer Rood Wit en Geel binnen de zorg toe te laten. Laten wij de vaak vastgeroeste zorgpatronen omdraaien door meer te vertrouwen op het zelfoplossend vermogen van de mensen op de zorgvloer. Laten wij een paar dagen per jaar de strakke wet en regelgeving in de zorg aan de laars lappen, en kijken waar de vernieuwing begint.
Laten wij binnen de zorg elkaar gewoon als gelijke zien en de drang stoppen om te noemen wie of wat het beste is. Prijzen als de Parel, de beste zorg innovatie en het beste zorg idee, verbinden niet. Draai het om en verdubbel wat mij betreft de prijzenpot voor Briljante Mislukkingen! Als zorgondernemer weet ik zeker dat wij van briljante mislukkingen veel kunnen leren, aanzienlijk meer plezier beleven en beter gaan samenwerken. Zoals Miguel De Cervantes met Don Quichot de mensheid in 1605 al leerde; “verbeter de wereld door de mensen te laten lachen om hun eigen dwaasheid! De grootste dwaasheid is namelijk om de wereld te zien zoals hij is en niet zoals hij zou moeten zijn”.

Meer dromen

Naar dromenoverzicht