En morgen gezond weer op… 2018-04-03T16:16:14+02:00

Project Description

ANGELA DE ROOIJ
Realtiebeheer/belangenbehartiging Diabetesvereniging Nederland

“En morgen gezond weer op…”

Steeds vaker worden er artikelen gepubliceerd waarin ik lees dat leefstijl enorme invloed heeft op de gezondheid en levensduur! Dat kan toch niemand meer ontgaan denk ik dan, als je zelfs in strips van Donald Duck en Jan Jans en de kinderen leest over gezond leven. Maar tussen lézen en dóen ligt een wereld van verschil.

Mijn droom is dat die twee werelden bij elkaar komen. Dat diabetes en andere chronische ziekten niet meer door leefstijl veroorzaakt worden. Dat mensen de regie in eigen hand durven en kunnen nemen en actief aan hun gezondheid blijven werken.

Bij de scholingen over diabetes gebruiken we bij de Diabetesvereniging nog regelmatig de metafoor van sleuteltjes om de deur van de cellen open te maken voor insuline zodat die daar zijn werk kan doen. Hoe mooi zou het zijn als er mensen opstaan die de sleutel tot blijvende positieve leefstijl hebben. Die naast de chronisch zieke staat en meekijkt wat voor hen de beste manier is om de gezonde leefstijl vol te houden.

Ik heb gelukkig de juiste sleutels in mijn zorgverleners en leefomgeving gevonden. Ik kan hardop zeggen: dankzij mijn diabetes ben ik een gezonder en leuker mens geworden. Dankzij mijn diabetes fiets ik jaarlijks minstens 8000 km over de mooiste wegen in Nederland en Europa: wie doet mij dat na!

Meer dromen

Naar dromenoverzicht