Wereld Parkinson Dag 2017-12-21T17:02:25+01:00

Project Description

ERIC ROOS
Voorzitter
Parkinson Vereniging

“Wereld Parkinson Dag”

11 april 2017

Het is Wereld Parkinson Dag. De Parkinson Vereniging bestaat 40 jaar en organiseert een symposium voor haar leden. 11 april is de geboortedag van James Parkinson, de arts die in 1817 een essay schreef over ‘shaking palsy’, een aandoening die later de ziekte van Parkinson is genoemd. In 1817, dus 200 jaar geleden. We vieren deze Wereld Parkinson Dag daarom een dubbel jubileum: onze vereniging bestaat 40 jaar, parkinson bestaat 200 jaar. Een bijzondere reden voor een ‘feest’. Een jubileum omdat er in 200 jaar geen behandelingen zijn gevonden, geen medicijnen zijn ontwikkeld die mensen kunnen genezen van de ziekte van Parkinson. Zelfs geen mogelijkheden om deze progressieve ziekte te remmen.

11 april 2022

Het is Wereld Parkinson Dag. De Parkinson Vereniging bestaat 45 jaar en organiseert een symposium voor haar leden. De bezoekers zijn enthousiast: gerenommeerde onderzoekers presenteren vandaag baanbrekend wetenschappelijk onderzoek. Er is een medicijn dat de voortgang van de ziekte van Parkinson remt. We vieren deze Wereld Parkinson Dag een dubbel feestje: onze vereniging bestaat 45 jaar en we kunnen de ziekte van Parkinson afremmen!

11 april 2027

Het is Wereld Parkinson Dag. De Parkinson Vereniging bestaat 50 jaar. Vandaag echter geen symposium voor de leden van de vereniging. We doen het licht in het lege kantoor uit. Voor de laatste keer gaat de deur op slot. Nu vieren we echt feest: de Parkinson Vereniging is niet meer nodig, onze diensten zijn overbodig geworden. Nieuwe medicijnen zijn ontwikkeld. Parkinson is te genezen. Parkinson bestaat niet meer.

Meer dromen

Naar dromenoverzicht