Persoonsgerichte zorg dichtbij 2017-12-21T15:05:03+01:00

Project Description

LEA BOUWMEESTER
Directeur
Diabetesfederatie

“Persoonsgerichte zorg dichtbij”

Een gelukkig en gezond leven, wie streeft daar niet naar? Als dat je uitgangspunt is, kan je lekker wegdromen over al het moois dat het leven te bieden heeft.

Als je ziek bent is een droom eerder gericht op de wens beter te worden of het verhogen van de kwaliteit van leven met een ziekte of beperking.

Mijn droom is natuurlijk als eerste diabetes (type 1 en 2) de wereld uit helpen. Zolang dat nog niet kan, wil ik dat mensen met diabetes het leven kunnen leiden dat bij hen past. Hoe we daar komen? Ik neem u graag mee op reis ‘back to the future’!

Als eerste gaan we terug, terug naar de bedoeling. Uitgangspunt wordt weer dat mensen het leven kunnen leiden dat bij ze past, ondanks een ziekte of beperking. Wanneer is zorg dan passend? Dat is te beantwoorden door twee authentieke vragen: 1) wie ben jij 2) wat heb je nodig voor jouw gewenste kwaliteit van leven?

Met beantwoorden van deze authentieke vragen gaan we de toekomst in. Mijn droom is dat we de zorg gaan aanbieden aan de juiste persoon, op de juiste plek en het juiste moment. Dit kan door de inzet van digitale ondersteuning in de zorg (eHealth). Het biedt bijvoorbeeld nieuwe kansen voor het effectief aanpassen van je leefstijl. En om zelf je waarden te meten en rechtstreeks te communiceren met je verpleegkundige of dokter. Zo doet techniek het werk en blijft er tijd over voor het goede gesprek. En de dialoog aan te gaan over hoe jij leeft met je beperking en wat jij nodig hebt.

Samengevat, mijn droom:

“Diabeteszorg personaliseren en dichterbij brengen. Met behulp van digitale ondersteuning in de zorg (eHealth) kan dat.

Meer dromen

Naar dromenoverzicht