Meer trots, vertrouwen en vooral samenwerking 2017-12-21T17:08:12+01:00

Project Description

LENNAERT RIJKEN
General Manager
AbbVie Nederland

“Meer trots, vertrouwen en vooral samenwerking”

Sinds maart 2017 ben ik weer terug in Nederland. De afgelopen jaren heeft mijn werk me op veel plekken in de wereld gebracht: van de Verenigde Staten tot Azië en Australië. Ik heb daar veel verschillende zorgstelsels van dichtbij gezien en meegemaakt. Terug in Nederland realiseer ik mij eens te meer hoe goed wij het hier voor elkaar hebben. De Nederlandse zorg is internationaal van een hoog niveau. We lopen bij veel zaken voorop; best wel iets om trots op te zijn.

Laat ons Nederlandse stelsel dan geen ruimte over voor dromen? Zeker wel. We streven toch altijd naar ‘van goed naar beter’. Samenwerking en vertrouwen zijn voor mij hierin sleutelwoorden. Met als belangrijk uitgangspunt: meetbaar verbeterde zorguitkomsten voor de patiënt.

Vrijwel iedereen die in de zorg werkt, doet dit met overtuiging en passie. Wat ons verbindt, is de gedrevenheid om samen te werken aan nog betere zorg voor de patiënt. Vooral door handen ineen te slaan en kennis en expertise aan elkaar te koppelen, maken we het verschil.

AbbVie heeft zich de afgelopen vijf jaar intensief ingezet om de contacten met partners in de zorg, het bedrijfsleven en de politiek aan te halen en te intensiveren. Een aandachtspunt in de zorg is en blijft vertrouwen. Door elkaar beter te leren kennen en elkaar ook beter te gaan begrijpen, bouwen we aan vertrouwen.

‘Het kan altijd beter’. Deze houding zit diep geworteld in onze genen. Ik ben er van overtuigd dat het de belangrijkste drijver is van ons ondernemerschap en onze innovatiekracht. Kenmerken die pas echt goed tot uiting komen door krachten te bundelen. Innoveren doe je immers niet alleen, dat doe je samen.

Meer dromen

Naar dromenoverzicht