Magie 2017-12-21T16:44:47+01:00

Project Description

EDITH MULDER
Directeur
Oogfonds

“Magie”

Op zijn 43e stopte mijn vader met autorijden en met zijn slagerij. Door zijn diabetes was zijn zicht hard achteruitgegaan. Een paar jaar later introduceerde een jonge hoogleraar een behandeling die mijn vader zijn zicht teruggaf. Nog steeds zie ik de professor met zijn witte gevolg door de ziekenhuisgangen gaan. Ze vlogen naar mijn vaders kamer. Daar zagen zij het resultaat van hun innovatieve behandeling. Wij ervoeren pure magie: een wonder. De inspiratie was voelbaar. Sindsdien zie ik achter elke ziekenhuisdeur mogelijkheden.

Ruim 25 jaar werk ik nu op prachtige plekken binnen de gezondheidszorg. Een branche waar vanuit het hart wordt gewerkt. Hoewel? Er zijn de afgelopen decennia steeds meer systemen gekomen met de bedoeling de missie van de zorg te ondersteunen. Helaas zijn deze vaak leidend geworden. Hierdoor is de nadruk komen te liggen op het waterdicht krijgen van de systemen en niet meer op de gewenste uitkomst van de behandeling. Zorgprofessionals willen mensen helpen. Dat inspireert hen, dat zorgt ervoor dat zij naar oplossingen zoeken, ook als deze niet direct voor het oprapen en binnen de kaders liggen. Het invullen van formulieren is in sommige situaties nodig, maar laat het hart niet sneller kloppen.

Professionals die mensen behandelen zoals ze zelf behandeld willen worden en daarvoor ook de mogelijkheden krijgen. Daar droom ik van. In mijn droomwereld heerst vertrouwen. Hier kunnen zorgverleners echte interesse hebben voor zorgvragers, waardoor zij zich gezien voelen en keuzes kunnen maken zodat de behandeling klopt.

Mijn ideaal is dat de zorg zo georganiseerd is dat professionals vleugels krijgen en mensen die zorg nodig hebben, nieuwe vooruitzichten. Door de juiste inzet van mensen en hun kennis en kunde. Dit alles gecombineerd met een snufje magie.

Meer dromen

Naar dromenoverzicht