Levensverhalen en Toekomstdromen 2018-04-11T21:23:58+02:00

Project Description

BAS SCHEPERS
Eigenaar Rode Draad!

“Levensverhalen en Toekomstdromen”

Ik druk op de knop. De deur gaat open en samen met mijn dochters loop ik door de gang. Zij hebben een nieuwe knuffel voor oma vast. Onderweg naar haar kamer passeren we een groepje ouderen. Ik zie foto’s van vakanties, kinderen en families op de tafel voor hen liggen. De komst van mijn kinderen tovert gelijk een paar glimlachen op gezichten.

Even later knuffelen wij oma, leggen de knuffel aan het uiteinde van haar bed en ik geef een kus op haar voorhoofd. De kinderen vragen of zij terug mogen naar de tafel en de foto’s. Tuurlijk!

Als ik 10 minuten later een kopje koffie haal zie ik mijn dochters zitten. Lachend en kletsen tussen de mensen. Ze helpen mee met het maken van fotolijstjes en plakken de foto’s van vroeger erin. Door jong en oud wordt hard gewerkt, maar vooral veel gekletst. Ik hoor levensverhalen en toekomstdromen samen smelten.

Ouderen vertellen over hun eigen kinderen, het vroegere leven op St. maarten en de waarde van herinneringen. Mijn dochters raken niet uitgepraat over paarden, de komende vakantie naar Italië en de musical op school. Het vrolijke tafereel trekt andere mensen en medewerkers schuiven even aan of lopen met een glimlach voorbij. Verleden, heden en toekomst komen hier bij elkaar.

Laten we investeren in het bij elkaar brengen van verleden en toekomst. Integreer veel meer schoolgebouwen met zorglocaties. Breng de levensverhalen van ouderen in het onderwijs van onze kinderen en jongeren, stuur ze uit de schoolbanken naar ouderen toe en laat ze koppels vormen. De toekomstdromen van kinderen bezorgen de ouderen energie en plezier. De levensverhalen van de ouderen geeft mijn kinderen wijsheid die ik niet heb.

Meer dromen

Naar dromenoverzicht