Leef je leven zoals jij dat wil 2017-12-22T14:24:52+01:00

Project Description

GERTJAN KOSTERS
Product Manager
Medtronic Diabetes

“Leef je leven zoals jij dat wil”

Midden in de nacht wordt Rob wakker, badend in zweet, trillerig en verward. Na een tijdje zoeken vindt hij de lichtknop. Met veel moeite doet Rob een meting. 2.8, verdorie, zijn gevoel klopt. Snel eet hij een paar tabletten dextro. Half vier. Rob begint zich langzaam wat beter te voelen, maar slapen lukt niet meer. Zijn vrouw slaapt gelukkig door. Drie uur later mailt hij zijn baas dat hij wat later komt. Een belangrijke presentatie vandaag voor een nieuwe klant. Rob staat op, meteen een meting. Hij kijkt zorgvuldig wat hij eet als ontbijt, daarna weer een meting. 15, pff weer veel te hoog. Rob geeft zichzelf wat insuline met een injectie. Hij verzamelt de spullen die hij mee moet nemen: laptop, papieren, presentatie, afgewogen lunch, insuline en andere hulpmiddelen. Over vijftien minuten de presentatie, even een meting, nu weer te laag. Rob voelt zich redelijk, maar wel moe. Hij drinkt wat sinaasappelsap. Half zes gaat Rob naar huis, de presentatie ging gelukkig erg goed. Hij wilde gaan hardlopen maar is even te moe nu en straks komen er eters. Half acht, gezellig aan tafel met vrienden, alle koolhydraten tellen. Een meting en een insuline-injectie. Rob begint erg moe te worden. Half elf. Hij zet voor de zekerheid de wekker om drie uur in de nacht. Rob besluit morgen lekker een dagje vrij te nemen. Nam zijn diabetes ook maar eens een dagje vrij.

Aan de buitenkant zie je niets aan Rob. Het is een ´gewone´ dag uit het leven met iemand met diabetes type 1. Diabetes heeft impact, iedere dag, bij iedereen op een andere manier. De technologische ontwikkelingen in de behandeling zijn in volle vaart.

Mijn droom is dat de toekomst voor mensen met diabetes type 1 er zo uit komt te zien: Rob vult zijn leven in zoals hij dat wil. Genieten van de mooie momenten. Samen zijn met vrienden en familie, sporten, lekker uit eten gaan, een mooie reis maken. Ook wil hij zorgeloos weer gaan studeren en zich volledig richten op zijn werk. Hij leeft in het moment en hij heeft zin in de toekomst. Niets of niemand houdt hem daarin tegen. Ook niet zijn diabetes. Want met de kunstmatige alvleesklier kan hij zich volledig storten op zijn leven zonder na te hoeven denken over zijn diabetes. De kunstmatige alvleesklier regelt alles voor hem. Hij leeft zijn leven zoals hij dat wil en verlegt zijn grenzen. Hij weet precies hoe ver hij kan gaan, omdat hij het voelt én omdat hij het weet.

Meer dromen

Naar dromenoverzicht