Het ultieme vrijheidsgevoel 2017-12-22T15:42:04+01:00

Project Description

KELLY VAN ZOGHEL
Actief betrokken bij stichting DON
Diabetes Onderzoek Nederland

“Het ultieme vrijheidsgevoel”

“Hè hè, ik zit. Het was toch allemaal wel weer een beetje hectisch. Op het laatste moment moet er altijd nog best veel geregeld worden. Ik moet voldoende insuline meenemen, voldoende spuitjes, en niet te vergeten mijn diabetespaspoort. Omdat we een grote wandeltocht gaan maken, heb ik voor de zekerheid ook de nodige energierepen en energiedrankjes ingepakt. Nu even de tijd om bij te komen; de vlucht naar Zuid Afrika is ruim negen uur. Langzaam vallen mijn ogen dicht en zak ik weg in een diepe droom.

Mijn vriend en ik bevinden ons op de Malediven, prachtige stranden, wuivende palmbomen, vriendelijke mensen, idyllische hotelletjes. Het is de eerste dag van de duikcursus die we hier gaan volgen. De stop op de Malediven is onderdeel van onze wereldreis. Van de ene op de andere dag waren we het leven in Nederland allebei helemaal zat en besloten we onze rugzak te pakken en een tijdje de wereld rond te trekken. Gewoon, zien waar we zin in hebben en waar we dan uitkomen. Het bevalt ons supergoed. We zijn nu vijf maanden onderweg en hebben nog totaal geen heimwee naar ons leventje in Nederland. Natuurlijk missen we af en toe onze vrienden en familie, maar dan skypen of facetimen we gewoon even. Van mijn diabetes ervaar ik totaal geen hinder. Ik kon vlak voor vertrek bij de travelclinic op Schiphol een depot insuline laten plaatsen. Daarmee is voor ruim een jaar mijn diabetes gereguleerd. Het depot meet zeer regelmatig mijn glucose en indien nodig, geeft het wat insuline af. Ik heb nergens omkijken naar en voel we zo vrij als een vogeltje! De eerste duik die ik maak, vind ik best spannend. Maar ik merk dat ik prima kan vertrouwen op mijn apparatuur en de instructeur blijft dicht in de buurt. Als we terugkomen op het strand, staat daar een waanzinnige picknick klaar, alleen voor ons twee. Ik eet de meest goddelijke gerechten en drink een heerlijk glas wijn; tot ik er letterlijk bij neerval…

Dan wordt er zachtjes tegen mijn schouder geschud. Het is de stewardess. ‘Mevrouw, bent u wakker? Hier is uw maaltijd. Smakelijk!’ De vrijheid in mijn droom is helaas nog geen realiteit. Ik prik mijn suiker en dien mezelf een bolus insuline toe. Maar ik hoop echt dat ik dat gevoel van ultieme vrijheid een keer zal ervaren.”

Meer dromen

Naar dromenoverzicht