Gisteren, vandaag en morgen 2017-12-21T17:04:53+01:00

Project Description

IZAIRA KERSTEN
Actrice/trainer
Suikerwerken

“Gisteren, vandaag en morgen”

(Op fluistertoon)

Psssssssst.

Kom maar iets dichterbij. Kom nader. Fijn dat je daar bent. Ik wil je meenemen. Eerst naar gisteren en dan naar vandaag. Gisteren was een dag met veel schommelingen. Van hoog naar laag en terug. Zorgen over mijn lijf en mijn alvleesklier. En de vermoeidheid sloeg toe over de grote verantwoordelijkheid voor mijn eigen gezondheid. Het is best een last af en toe.

Gisteren ontmoette ik veel mensen met diabetes van jong tot oud en we herkenden veel in elkaars verhalen. We deelden met elkaar dat het eenzaam kan voelen om diabetes te hebben. En hoe belangrijk we het vinden om begrepen te worden door jou. En onze teleurstelling over dat dat vaak toch niet gebeurt. Neeeeh!!! Niet weggaan. Het is geen kritiek op jou. Blijf alsjeblieft. Kom maar iets dichterbij.

Vandaag is er namelijk iets veranderd. Echt wonderbaarlijk. Ik ben er zelf van onder de indruk. Hoe het zo is gekomen geen idee. Mijn vermoeden is dat het wonder zich in de nacht heeft voltrokken. Het is ook nog wel pril. En breekbaar als de vleugels van een vlinder.

Vandaag begrijp jij mij. Je weet en voelt precies wat ik doormaak. Ik hoef jou niks meer uit te leggen. Je stelt geen vragen die ondoordacht op mij overkomen. We hebben bijna geen woorden nodig om elkaar te begrijpen. De schommelingen, de zorgen en de diabetessores zijn hetzelfde gebleven. Maar het voelt vele malen lichter doordat ik het kan delen met jou.

Vandaag kwam ik dezelfde mensen met diabetes tegen als gisteren. De sfeer in de ruimte was totaal anders. In plaats van klaagzang hoorde ik louter gelach. Buiten in een veldje met bloemen lagen vijf tieners heel ontspannen met elkaar te kletsen. Het raakte me ze zo zorgeloos te zien. Echt een groot verschil met gisteren. Toen wist ik dat ook hier het wonder is geschied.

Ik kijk uit naar de dag van morgen.

Meer dromen

Naar dromenoverzicht