Elke stap vooruit maakt verschil 2017-12-22T14:30:22+01:00

Project Description

PIETER MACKAAIJ
Market Access Manager
Roche Diabetes Care

“Elke stap vooruit maakt verschil”

Een zorgdroom, is dat de lichte versie van een nachtmerrie? Waarin je langzaam ingesloten wordt door woorden en kreten? In een naargeestige cadans denderen de termen op je af: kwaliteit, gepast, doelmatig, preventie, efficiënt, patiëntgericht, persoonlijk, evidencebased, kosteneffectief, betaalbaar, toegankelijk, regie. Een zorgelijke droom waaruit je met een stevige frons op je voorhoofd wakker schrikt.

Snel maar opstaan en de dag tegemoet. Een lichte hoofdpijn als souvenir van de nacht. Toch ijlt de droom nog een tijdje na. Het lijkt soms wel of het in diabeteszorg alleen maar over geld en systemen gaat. Regeltjes, budgetten, inkoopbundels: die woorden bepalen voor het grootste deel de maatschappelijke en politieke discussie. Tegenover die abstracte en zorgelijke termen zet ik graag de namen Annelies, Hendrik, Ismail, Gert-Jan en anderen.

Zij denken niet in termen van doelmatigheid, toegankelijkheid en efficiency. ‘Hoe kom ik de dag door? Die verrotte hypo’s! Ik ben niet bijzonder, ik wil normaal zijn!’ Dat zijn de thema’s waar mensen met diabetes dag en nacht mee bezig zijn en waar ze soms gek van worden. Niet een vage herinnering wanneer ze ’s ochtends wakker worden, maar elke dag keiharde realiteit.

Daarom zijn we bij Roche Diabetes Care continu bezig met het ontwikkelen van producten die hen kunnen ondersteunen. Van glucosemeter tot diabetesmanagementsoftware. Ach, wat die producten ook zijn… het gaat erom dat het mensen met diabetes in staat stelt om te léven. Wat telt is die hypo minder, dat onbezorgde feestje, je kind met een gerust gevoel naar school laten gaan. Elke stap vooruit maakt verschil. Zo min mogelijk sores, zo veel mogelijk eigen regie. Daar ga ik vannacht maar eens van dromen. Dat is een mooie zorgeloze zorgdroom.

Meer dromen

Naar dromenoverzicht