Een toekomst zonder prostaatkanker 2017-12-21T17:14:25+01:00

Project Description

Foto: Roel Feller

AART VAN DIJK
Vrijwilliger
ProstaatKankerstichting.nl

“Een toekomst zonder prostaatkanker”

Ik ben Aart van Dijk, 74 jaar oud en sinds drie jaar weduwnaar na 50 jaar verloofd/getrouwd te zijn geweest. Op 16-jarige leeftijd startte ik mijn carrière met een Mulodiploma op zak om deze uiteindelijk te beëindigen door op 70-jarige leeftijd mijn doctoraat te behalen.

Na mijn prostaatkankeroperatie in 2012 ben ik sinds een paar jaar actief als vrijwilliger voor ProstaatKankerStichting.nl. Gelukkig is mijn PSA inmiddels vijf jaar onmeetbaar klein en hoef ik niet meer op controle te komen. Mijn zorgdroom bestaat uit een wereld die vrij is van prostaatkanker.

ProstaatKankerStichting.nl, steunpilaar voor alle prostaatkankerpatiënten en hun naasten, is dan niet meer nodig. Overbodig, simpelweg omdat prostaatkankerpatiënten in de toekomst zullen genezen; er zullen geen patiënten meer zijn in Nederland. De wetenschap heeft een simpel medicijn tegen prostaatkanker ontwikkeld. Analoog aan het pad dat ikzelf heb doorlopen om uiteindelijk mijn doctoraat te behalen, hebben vele jaren van intensief onderzoek geleid tot de vondst van een medicijn tegen alle vormen van prostaatkanker, bij jong of oud, snel of langzaam groeiend, lokaal of uitgezaaid.

In mijn droom hoeft geen man zich meer zorgen te maken over incontinentie en/of impotentie als mogelijke complicaties van een prostaatkankerbehandeling. Deze neveneffecten kunnen iemands kwaliteit van leven aanzienlijk negatief beïnvloeden. Zelf ben ik fervent wandelaar. De komende jaren wil ik graag internationale meerdaagse wandeltochten lopen, onder andere in Ierland, Engeland en Japan. Wat zou het dan fijn zijn om mijn rugzak dan te kunnen volstoppen met lekkernijen voor onderweg in plaats van met incontinentiemateriaal.

Daar wil ik voor gaan, een toekomst zonder prostaatkanker. Een droom? Of wel degelijk realiseerbaar? Tot het zover is, blijf ik mij als vrijwilliger actief inzetten voor de belangen van prostaatkankerpatiënten. Hen helpen door mijn ervaringen te delen en hen het gevoel te geven niet alleen te staan in hun strijd tegen deze nare ziekte.

Meer dromen

Naar dromenoverzicht