Diabetes verslagen 2017-12-21T16:48:13+01:00

Project Description

SANNE GROENEMEIJER
General Manager
Novo Nordisk B.V.

“Diabetes verslagen”

Als mens met Diabetes type 1 heb ik me altijd voorgehouden niet te zullen lijden aan type 1, maar type 1 te willen leiden. Als ik het een psycholoog zou vragen, zal die me waarschijnlijk vertellen dat het dus ook geen toeval is dat mijn levenspad me geleid heeft tot de functie van General Manager Nederland bij Novo Nordisk, het grootste diabetesbedrijf ter wereld. In Nederland is er, denk ik, geen betere plek om die persoonlijk drive vorm te geven.

Hoe ik het zie?

Diabetes wordt verslagen, daar geloof ik heilig in. Mensen met diabetes type 1 worden volledig genezen. Diabetes type 2 wordt uitgebannen want we gaan er als samenleving in slagen nieuwe gevallen te voorkomen. Voor mij als patiënt met diabetes type 1 betekent dat een toekomst waarin ik niet langer afhankelijk ben van dagelijkse insuline-injecties. Of door genezing of door slimme innovatieve hulpmiddelen, die me onbezorgd laten leven alsof er niets aan de hand is, een implantaat of iets dergelijks.

Voor diabetes type 2 zal realisme te overhand krijgen: genezing zit er niet in. En toch verdwijnt diabetes type 2 uit het zicht. Een volledig geïntegreerd zorgpad gericht op voorkomen van overgewicht, biedt iedereen die dat nodig heeft hulp om blijvend af te vallen en gezond te leven. Geen zelfzorg, maar een zorgpad. Want iedereen ziet in dat overgewicht een serieuze aandoening is, waarvan de schuld niet bij de mens met overgewicht of diabetes type 2 ligt.

Diabetes als maatschappelijk probleem, dat wordt iets dat speelde rond de eeuwwisseling!

Meer dromen

Naar dromenoverzicht