Dansen met Jelle 2017-12-22T14:02:48+01:00

Project Description

FREDERIEKE VRIENDS
Manager Strategie en Vernieuwing
VUmc

“Dansen met Jelle”

Zorg is een ander helpen om goed voor zichzelf te zorgen en waar dat niet meer gaat, deze zorg te ondersteunen. Zorg is onvoorwaardelijk geven, integraal en dichtbij. Zorg is aandacht. Aandacht hebben we in overvloed. Aandacht hoeft niets te kosten, als het maar wederkerig is. Het behandelen van ziekte is vakwerk. Een samenspel tussen mens en techniek. Gericht op de beste uitkomst voor de persoon.

Meneer Verhulst houdt ervan om met zijn voornaam aangesproken te worden: Jelle. Jelle was 63 jaar samen met zijn vrouw toen ze overleed. Hij mist haar. Mensen die hem goed kennen weten dat hij daarom nog vaak gewoon tegen haar praat. Je zou kunnen denken dat hij in de war is, maar dit is zijn manier om met het verdriet om te gaan. Jelle is sinds zijn pensioen lid van stichting Zorg voor elkaar en heeft veel hulp-uren opgebouwd. Hij hielp vanaf zijn 70e andere leden met kleine klusjes, zoals repareren van huishoudelijke apparatuur. Zo kon hij ook na zijn pensioen zijn passie blijven uitvoeren: werken met zijn handen.

Nu kan hij die opgebouwde uren inzetten om ondersteuning te krijgen bij het koken, de was en de administratie, die zijn vrouw altijd deed. Jelle is steeds vaker verward, maar meditatie en muziek helpen hem om hier goed mee om te gaan. Tijdens de dagelijkse verzorging krijgt hij een koptelefoon op met zijn favoriete muziek en samen met de thuishulp danst hij dan door de kamer.

Binnenkort komt Abdes, een ander lid van de stichting, bij hem wonen. Jelle heeft immers genoeg ruimte in zijn huis, maar kan wel wat extra hulp gebruiken. Abdes is niet graag alleen en houdt ook van muziek. Dan kunnen ze samen dansen.

Meer dromen

Naar dromenoverzicht